BLOG

Naše články


Naše služby

Ak si želáte vykurovaciu jednotku pre svoj dom, je nevyhnutné hľadať odbornú pomoc a poradenstvo. Aby ste dodržali bezpečnostné predpisy a vybrali si správny krb a vyhli sa nepríjemnostiam. Či už ide o krb, kachle, o stavbu krbu, o nerezovom komíne, alebo dokonca o nadštandardne rozmernú dieru? V tomto prípade sme vám k dispozícii.

Krb alebo kachle?

Mnoho ľudí má pri výbere výhrevného telesa zmätok a nevedia odlíšiť krb od kachlí. Pozrieme sa preto na hlavné rozdiely, ktoré sú najmä v konštrukcii týchto zariadení. Kým krb pozostáva z krbovej vložky a obostavby, kachle sú sériový výrobok a nie je potrebná žiadna obostavba. Ich inštalácia je tak jednoduchšia. Predstavíme aj ďalšie rozdiely, napr. v materiáloch, výhrevnosti či nákladoch na kúrenie.


Aký krb do domu si vybrať?

Radi by ste si zadovážili krb do rodinného domu alebo na chalupu a neviete, ako postupovať pri výbere? Poradíme vám, aké faktory zohľadniť, aby ste boli s výsledkom maximálne spokojní. Dôležité faktory pri výbere krbu do domu.

Ako vybrať kachle do domu?

Krbové kachle plnia funkciu nezávislého zdroja vykurovania, či už hlavného alebo sekundárneho. V každom prípade dotvoria útulnú atmosféru domova a zároveň sú ekologickým spôsobom kúrenia. V tomto článku vám poradíme, ako si vybrať tie pravé a čo všetko zvážiť pri kúpe.


Kúrenie drevom, peletami alebo briketami?

Kúrenie v krbe je skvelý spôsob, ako si spríjemniť chladné dni a noci a vytvoriť útulnú atmosféru v domácnosti. Viete však, aké palivo je vhodné pre váš krb? Dnes sa pozrieme na výhody a nevýhody kúrenia drevenými polenami, peletami a briketami, aby ste si mohli vybrať to najlepšie.

3 dôvody, prečo mať túto zimu elektrický krb v obývačke

Za oknom dážď a sychravé počasie, vnútri teplúčko a pohľad na poskakujúce plamene. Práve takúto atmosféru vám pomôže navodiť krb v domácnosti. Môžete si vybrať z množstva typov od krbu na tuhé palivo až po elektrický. Každý z nich má pritom svoje špecifiká a výhody. Pozrime sa, ako je na tom elektrický krb. Výhody elektrického krbu v obývačke...